Výdělek na internetu - CZEmoney.com

Peníze, výdělek, reklama, affiliate, klikačky, PTP, MLM a další firmy
Právě je 25.05.12 11:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

[ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 PříspěvekPředmět příspěvku: Zdanenie príjmov
Napsal: 22.05.10 12:02 

Toto je úvodní příspěvek

Prajem príjemný deň.
Už dlší čas sledujem toto forum.Čerpal som nejaké skúsenosti a postrehy na nové veci ohľadom zárobku na nete.
Už mám nejaké príjmy a mám jednu nezodpovedanu otazku ohľadom PRIJMOV.Prezrel som toto forum a nikde sa tomu podrobne nevenuteje. :roll:
Chcel by som sa spýtať či mám zdaňovať príjem z týchto vecí.Ak poznáte nejakú stránku ,ktorá sa zaobreá týmito záležitosťami ,tak ju sem napíšte ,rád si ju pozriem.Chcem mať istotu ,aby ma neskôr nenaháňal daňový úrad.
Začal som skúšať tento spôsob zárobku a zdá sa mi ,že sa začnem naplno venovať iba tomuto spôsobu obživy.
Prišiel som o prácu počas tohto obdobia nazývaného KRÍZA a odvtedy som nezamestnaný.Dozvedel som sa o tomto spôsobe a teraz ,keď som si to odskúšal a chcem sa tomu venovať LEGÁLNE ,chcem zistiť aké povinnosti to obnáša okrem toho ,že musím stráviť nejaký čas pri notebooku.Chcem mať v tom jasno ,keď sa ma niekto opýta(policajt ,prezident ,daňovník) odkiaľ mám toľko peňazí na účte a ja mu spokojne odpoviem že zo zárobku na internete.Nebudem teraz podrobne opisovať v čom zarábam ,ale je to len z toho čo píšete na tomto forum(klikačky ,surfbary ,investovanie do spolocnosti ktoré obchoduju na burzách svetových ,príjem z reklám na svojich stránkach).Môj príjem sa pohybuje v desiatkach dolárov ,ale ak sa mi podarí zrealizovať môj BUSINESS PLÁN tak sa bude pohybovať v tisíckach dolárov mesačne.
Chcem vedieť či sa mi oplatí do toho ísť a či neporuším nejaký zakon o daniach ,alebo o živnosti.Ak neviete presne tak mi aspoň napíšte nejakú stránku kde sa tomuto podrobne venujú.
Za všetky odpovede vopred ďakujem

Získaj ZDARMA účet v banke s výhodami- FREE registrácia s 2 % mesačným výnosom v celosvetovej banke.Získaj ZDARMA : vedenie OFFSHORE účtu, Platobná karta (VISA ELEKTRON)

PříspěvekPředmět příspěvku: Re: Zdanenie príjmov
Napsal: 22.05.10 12:54 
Charita
Charita

V textu vidim docela velke nadseni, tady byhc chtel jen predem varovat, vidina penez casto zastri smysly, a je mozne prijit o vice nez nakonec vydelas.

Bohuzel neivm co konkretne je tvuj zdroj prijmu, kazdopadne plati to ze pokud je to soustavna cinnost prodej reklami, zbozi, nabizeni sluzeb je treba mit ZL a samozrejme kazdou prijatou a vydanou castku vest v ucetnictvi.

Pokud myslis treba klikacku nebo tak neco tak proste do sveho ucetnictvi, ktere kazdy rok vyplnujes ty nebo zamestnavatel muzes pripsat kolonku dalsi prijmy a proste tam muzes napsat zes obdrzel platbu prijem reklmanich emailu.

Kazdopadne v hodnotach 200kc mesicne bych to asi vubec neresil.

A jestli tu mluvis o bussines planu a vetsim zisku, tak bych byt tebou kontaktoval nejakeho danoveho poradce pripadne jen ucetni.

Ale jak sem psal v prvni vete, pozor na to!

Chci být opravován - info
nový hosting ... update phpbb + modulu ... testing + mensi zlepsovaky ... IDEA ... implementace IDEA

Napsal: 22.05.10 13:52 

Som rád ,že sa niekto ozval.Momentálne som nezamestnaný a pokušam sa zarobiť na klikačkách a surfbarroch.Príjem mám ako ste prvej spomínali okolo 200 KČ.Tento druh nie je moc rizikový aj keď niektoré spoločnosti zaniknú a iné zas vzniknú.Z tohto moc veľké zisky nie sú ,iba ak by som mal dosť REFEROV (okolo 100) a veľa spoľahlivých klikačiek (tiež okolo 100).Momentálne som pri počítači 10 hodín denne a snažím sa nájsť tie spoľahlivé spoločnosti.Už som ich našiel ,je ich dosť veľa ,ale je to tvrdá drina ich všetky prejsť za deň a navyše bez referov.Preto som začal vytvárať webové stránky ,ktoré ešte nie sú hotové a dávam na ne aj reklamné banerry (ad sense....)rôznych firiem ,ktoré platia za ich zobrazovanie na mojich stránkach.Tieto webové stránky budú zamerané na klikačky ,aby som pritiahol aj viac referov.Teraz ako som prvej spomínal príjem nie je skoro žiadny ,a kým nebude mať hodnotu životného minima tak to tiež riešiť nemusím ,ale chcem už dopredu vedieť čo to bude obnášať a či mám v tom pokračovať ,preto sa pýtam ako to má byť.A navyše som našiel dalšie možnosti a to sú INVESTOVANIE ZÍSKANÝCH PEŃAZÍ .Chcel som začať sám ,ale ako ste vraveli treba si dať veľký pozor ,lebo o všetko prídete.Toto sa mi aj stalo ,celkovo som prišiel o 5000 EUR ,LEBO SOM NEVEDEL SPRÁVNE ODHADNÚŤ TRH.S tým úplne súhlasím ,aby som si dal pozor.Preto chcem dať peniaze firme ,ktorá bude za mňa vstupovať na trh a investovať moje peniaze ,keď ja neviem odhadnúť trh.

Tak zatiaľ to stačí a chcem vedieť či z tohto čo som vám opísal treba odvádzať daň .Ak áno tak potom si musím založiť živnosť na reklamnú činnosť ,ako ste opisovali ,viesť účtovnictvo či už sám ,alebo s pomocou účtovníka.Druhá možnosť je ,byť dobrovoľne nezamestný a užívať si tučné konto v banke.
Budem si dávať pozor a vždy budem s niekým vstupovať do obchodu .Nikdy nie sám.Aj klikačky som sledoval,ktoré mali viacerí ľudia overené.

Získaj ZDARMA účet v banke s výhodami- FREE registrácia s 2 % mesačným výnosom v celosvetovej banke.Získaj ZDARMA : vedenie OFFSHORE účtu, Platobná karta (VISA ELEKTRON)

Napsal: 22.05.10 14:04 
Charita
Charita

Citace:
... dávam na ne aj reklamné banerry (ad sense....)rôznych firiem ,ktoré platia za ich zobrazovanie na mojich stránkach.Tieto webové stránky budú zamerané na klikačky

nie som si ista, ci adsense nebude vadit na weboch tema klikacky.... :)

Napsal: 22.05.10 15:38 
Charita
Charita

nechci ti kazit to "sneni" ale pokud nemas zamestnani a ses na tom uz rekneme spatne, tak doporucuji spise vyuzit cas straveny kliknama apod na nejake to hledani te prace co te dokaze udrzet pri zivote.

neznam zcela tvoji situaci, ale nerad bych aby ses tu tim proste zasek. Zbytek uz necham na tobe.)

AAAAA miluji hokej.)

Chci být opravován - info
nový hosting ... update phpbb + modulu ... testing + mensi zlepsovaky ... IDEA ... implementace IDEA

Napsal: 25.05.10 16:05 

Bydliště: Praha / California / Florida / Georgia / Deutschland
Ohledně danění jsem toho dost napsal tady:
hyipy-obecne-rady-zkusenych-pro-zacatecniky-vt40807.html
Samozřejmě, to co píšu, je podle legislativy ČR, ale nemyslím, že ji máte výrazně jinou.

"Chcem mať v tom jasno ,keď sa ma niekto opýta(policajt ,prezident ,daňovník) odkiaľ mám toľko peňazí na účte a ja mu spokojne odpoviem že zo zárobku na internete."
Pokud se tě někdo zeptá, odkud máš peníze na účtě, tak ho pošli někam. Nikomu do toho, kolik máš kde peněz nic není. Není tvojí povinností říkat, jak si peníze nabyl (rozdíl je třeba v Německu, tak to doložit musíš).

"klikačky ,surfbary"
Tohle je fakt nesmysl. Když si ztratil práci, tak předpokládám, že už ti 18let bylo. Proto nemá cenu, abys dělal tohle. Klikačky a surfbary jsou výdělky pro děti, které mají radost, že si každý měsíc vydělají pár stovek a můžou si koupit o pár nanuků navíc :) (tím je nechci urážet, i já jsem se ve 12 letech mohl pro 200Kč měsíčně přetrhnout :) )

"investovanie do spolocnosti ktoré obchoduju na burzách svetových"
Tady můžeš vydělat i prodělat. Není to výdělek, je to investice. K tomu, abys vydělal potřebuješ nejdřív peníze. A můžeš o ně přijít... Prostě - na HYIPy pozor.

Obchodní zákoník podnikání definuje jako soustavnou činnost prováděnou samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní účet a odpovědnost za účelem dosažení zisku.
Pokud se v téhle definici vidíš, pak musíš mít ŽL, platit sociální a zdravotní pojištění. U nestudenta to ročně dělá minimálně 15.000Kč (i při nulovém zisku).

Napsal: 26.05.10 16:32 

messal píše:
Pokud myslis treba klikacku nebo tak neco tak proste do sveho ucetnictvi, ktere kazdy rok vyplnujes ty nebo zamestnavatel muzes pripsat kolonku dalsi prijmy a proste tam muzes napsat zes obdrzel platbu prijem reklmanich emailu.

Prologer píše:
Pokud se v téhle definici vidíš, pak musíš mít ŽL, platit sociální a zdravotní pojištění. U nestudenta to ročně dělá minimálně 15.000Kč (i při nulovém zisku).

a keby do tej kolonky napisal, ze na reklame ziskal aj 7000€?

Napsal: 26.05.10 16:47 

Nevím, kolik by přesně platil daň při příjmu €7000.
Pokud by to bylo v ČR a byl nestudent, tak by za 170.000Kč platil celkem na odvodech cca 25.000Kč.

A to, jestli je to za reklamu, poradenství nebo třeba sázení kytek je jedno, za vše je stejná daň. :)

Napsal: 26.06.10 15:53 

Zdravím všetkých ,ktorí sa zapojili do tejto diskusie.Dlhší čas som bol mimo a dnes som si prečítal predchádzajúce príspevky.
Ohľadom zdanenia už mám jasno - treba mať živnosť a platiť zdravotné a ak mám príjem do roka viac ako 3 500 eur musím platiť aj sociálne a daň za ostatné príjmy ,ktoré sú nad 3 500 eur (nezdaniteľná časť na daňovníka).
Mám len jeden dotaz na BANKOVÝ ÚČET!Písali ste ,že nemusím nikomu vysvetľovať z kadiaľ mám peniaze na účte.Ja mám informácie ,že je v obehu daňový zákon ,ktorý dáva povinnosť vysvetiť ako som nadobudol svoj majetok.Peniaze sú hnuteľný majetok a keď sú na účte tak sú ľahko vystopovateľné a preukázateľné.
Píšem to len preto ,že ak budem mať nejaké peniaze na účte ,aby som nemal z toho problém ,keď ešte nemám živnosť.

Napsal: 26.06.10 20:59 

V ČR platí presumpce nevinny a z (nejen) ní vyplývající absence povinnosti komukoli vysvětlovat kde jste peníze nabyli.
Naopak v Německu tato povinnost je. Nikdo nesmí mít žádné peníze, u kterých není schopen prokázat, odkud pocházejí.
Myslím, že na Slovensku to bude spíš jako v ČR, ale jistě ti to neřeknu.

Každopádně, tvoje banka bude spolupracovat s PČR. Takže ty to říct nemusíš, ale tvoje banka to řekne ;)

Napsal: 04.08.10 14:58 

samozrejme, kazdy pijem treba zdanit .... ja zdanujem vsetko

Napsal: 10.09.10 22:07 

Sice už to tady zaniklo, ale já na to náhodou narazil a mám k tomu dotaz:

Jak je to s daněním peněz, které se pohybují pouze na pěněženkách typu PayPal, AlertPay, apod...
Přece to je mimo území ČR a ty peníze jsou navíc jen nazval bych virtuální (peněženka může být třeba i podvod).

Dále:
Daní se jednou za rok, tudíž pokud se obdrží peníze na PP a ty se třeba za nějaký čas znovu investují, je potřeba toto nějak danit?

Díky za info :wink:

PS: Psali jste nahoře že klikačky jsou v podstatě k ničemu. Možná pravda, ale jen pro lidi, kteří jsou v tom nováčci a nechtějí do toho dát ani korunu.

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina