Orfeuss: Nějakým nette bych ho zatím nezatěžoval, když teprve začíná.
Já jsem začal touhle knížkou:
http://www.levneucebnice.cz/p/php-a-mys ... -znalosti/, kde jsem vlastně zjistil jak se PHP používá. Už jsem měl s programováním zkušenosti z dřívějška, takže jsem ten princip fungování programovacích jazyků znal (podmínky, cykly, proměnné, pole, atd.), takže jsem čtvrtku knížky přeskákal. Ale pokud ten princip programování neznáš (nikdy jsi neprogramoval), tak tím prostě musíš začít!
Když si přečteš tuhle knížku (nebo jakýkoliv kurz prozačátečníky), tak vlastně už umíš programovat. Prasáckým způsobem naprogramuješ klidně i eshop. Bude sice děravej jak cedník, ale bude fungovat.

Teď už zbývá jenom se v tom zdokonalovat, aby ten kód za něco stál, a hlavně aby nebyl hacknutelnej. Až v téhle fázi Ti doporučuju se třeba hrabat v cizích kódech. Neber si ale zatím scripty, co jsou programovány objektově. Objektové programování, to je už vyšší liga, to si nech, až budeš to procedurální programování umět dobře.
Když narazíš na něco, co nebudeš umět vyřešit, v 99% Ti pomůže Google. Na internetu se toho kolem PHP řeší strašná spousta, takže většinou odpověď najdeš. Nebo najdeš aspoň něco, co tě navede správným směrem.
A důležitá rada na závěr: Snaž se problémy, se kterýma si nevíš rady vyřešit sám! Tím se spíš něco naučíš, než když se na fóru zeptáš: Jak se dělá tohle a někdo Ti ten kód napíše.

GL