Výdělek na internetu - CZEmoney.com

Peníze, výdělek, reklama, affiliate, klikačky, PTP, MLM a další firmy
Právě je 25.05.12 13:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

[ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 PříspěvekPředmět příspěvku: Účet v ČR bez stálej adresy
Napsal: 20.06.10 22:39 

Toto je úvodní příspěvek

Zdravím,
chystám sa ísť študovať do Českej republiky. Potreboval by som nejaký účet, najvýhodnejší mi pripadá študentský od CSOB.cz
Keď si ho pôjdem založiť, tak prvá vec čo budu odo mňa na pobočke chcieť je adresa bydliska.(asi na Slovensko im nebude moc plátna :D )
Ako mám vyriešiť adresu určenú na kontakt s bankou? Čiže kam mi pošlú všetky náležitosti spojené so založením účtu(kartu, pin, výpisy..), keďže nemám ešte stálu adresu v ČR?
Ide mi o to, mať účet v českej mene a využívať ho pri platbách v obchodoch, výbery z bankomatov atď.
Existuje nejaká alternatíva? Alebo si musím najprv nájsť internát/privát a až potom si môžem založiť účet.

Dakujem

PříspěvekPředmět příspěvku: Re: Účet v ČR bez stálej adresy
Napsal: 21.06.10 00:05 

Tak ucet u CSOB.cz ti v CZ v pohode zalozi i na slovenskou obcanku a trvale bydliste na Slovensku.
Kartu a obalku s pinem si nechas poslat/si vyzvednes na CSOB (.cz i .sk) pobocce dle tveho vyberu, nemusi to byt ta (CZ) pobocka, na ktere jsi si otevrel/ti je veden ucet. Ano, kartu a pin ti poslou zadarmo k vyzvednuti z Cech i na slovenskou (kteroukoliv) CSOB.sk pobocku.
Vypisy; snaz se o dohodu, ze chces jen vypisy na email. U CSOB.cz to funguje, u CSOB.sk chteji posilat vypisy i normalni postou i na nejakou i korespondencni adresu (nemusis tam byt prihlasen) a i na email - oboje zdarma, v ramci polatku mesicniho. (50 Kc, 2,19 €) Ale v Cechach nepotrebujes na CSOB.cz ucet zadnou ceskou trvalou adresu, staci slovenska.

:idea:
:D

Napsal: 21.06.10 00:48 

díky za vysvetlenie situácie :)
inač ten poplatok za vedenie účtu (50kč) sa platí pouze v prípade, že neštudujem, jak som dobre čítal v sazebníku.

btw. Koľko tak približne trvá kým mi príde karta a obálka s pinom na slovenskú pobočku od založenia účtu na českej pobočke?

Napsal: 27.06.10 08:17 

Ja tiež študujem v ČR už druhý rok a účet mám u ČSOB. Najlepšie je, že ak máš aj slovenskú banku ČSOB, môžeš si ich prepojiť a posielať si peniaze priamo z SVK na český účet bez poplatkov. Adresu si daj slovenskú, mne chodia výpisy domov. Mala som to dohodnuté raz ročne, ale zmenili sa tam stanovy, tak mi to posielajú mesačne.
Síce som mala dané že študentský účet bez poplatkov, ale platím len za vedenie účtu a niektoré operácie (neviem ktoré). Najvýhodnejšie je počkať do septembra, vtedy sa banky bijú o nových študentov a dávajú k účtom výhody a darčeky.
Kartu som si síce vyzdvihla v českej pobočke, ale dohodla som sa s nimi, aby mi ju tam podržali kým sa neprídem ubytovať. Mala som ju dostať do 10 dní, podržali mi ju vyše mesiaca po tomto čase.

Nákup info domén: na Godaddy za nákupné ceny

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina