Nechcem zakladať novú tému tak to napíšem tu. K Forexu som sa dostal pred cca 2 a pol rokom. Vtedy som založil účet a plný nadšenia krachol

. Prekvapivé, čo ?

Nemal som nejakú extra stratégiu, SL som nepoužíval. Moja vidina zisku a 5%-ného denného zhodnotenia ma nakoniec rozdrvila. Trvalo to (prekvapivo až) 3 týždne. No od vtedy čo som skončil mi stále hlavou vŕtalo, že musí sa to dať, keď to dokážu ostatní. Mám niekoľko otázok:
1. Pomaly som dospel k názoru, že každá jedná stratégia pri striktnej disciplíne a dodržaní pravidiel je zisková (MM, používanie SL a pod.). Aký názor máte na to vy ?
2. Je podľa vás reálne priemerné 10%-né mesačné zhodnotenie účtu pri dodržaní zaužívaných pravidiel ?
3. Kde môžem nájsť historické dáta pre EUR/USD a GBP/USD tak 5 min chart 2 roky dozadu pre platformu MT4 ?
4. Odporúčate najprv začať obchodovať na demo účte ? Možno trochu blbá otázka, ale pri tom obchodovaní na deme je to podľa mňa o dosť iné, keďže psychika tam nehrá úlohu.
Chcel by som opäť začať s Forexom, no tentokrát premyslene, s otestovanou stratégiou. Nechcem sa nikde uponáhľať. Budem vďačný za každú odpoveď a radu.