Zdravíčko.
Nebol by PayPal PayPalom, keby sa z času na čas nestala nejaká uplne stupidna hovadina vdaka ich praktikám.
Asi začnem písať seriál o PayPale... Skusenosti s nimi mám na rozdavanie.
O čo ide tento krát?Ako ste sa dočitali v prvej časti tohto serialu (bože

), tak mi PayPal zablokoval 2 paypal učty s asi 4000€ na nich. Peniaze mám z polovice už späť (klop klop), ale kedže som zavyslý na nakupovaní cez Ebay, tak si priebežne robím nové učty, vybavujem kreditky (už ich mám tolko že sa mi penaženka nevojde do vrecka, a z banky mi tetušky telefonuju či som sa nezblaznil), a PayPal stále blokuje. Na jednom z "nových" PayPalov zaregistrovaných cez Španielsku proxy som si dovolil prijať platbu asi €250, samozrejme som si ich radšej hned previedol na kreditku. PayPal do 2 dní zablokovaný, a čo to... negative balance €250

Ten kto peniaze posielal ani nežiadal o refund ani nič podobné. Ale proste treba spraviť niečo stupidne, tak mi to zablokovali s tým že mám 2 mesiace na uhradenie dlhu inak na mna pošlu vymahačov.
Tak som im napísal pekný mail (šlušný) že to chcem zaplatiť cez kreditku, alebo prevodom na účet z účtu inej osoby (kedže na PayPale bolo fake meno a PayPal neprijma peniaze z učtov na iné meno ako je na PP).
Bot mi odpovedal (podotýkam BOT!!) že mám poslať €254.74 šekom na ich adresu v Španielsku alebo prevod z mojho učtu s tým menom ako je na PayPale.
Tak som im znova poslal ten istý mail čo prvy krat, že to neni možné, a že chcem platit kreditkou.
To néééé! Opakovalo sa to asi 10 - 15 krat (ctrl+c a ctrl+v mám už zodraté) a potom som to vzdal s tým že to snad nepotrebuju a nebudu na mna nikoho posielať ....
A pozor!Dneska pozerám email. Španielsky pisaný, predmet mailu ".... saldo...." a už so vedel že je zle

Piše mi vymahačská agentura

Šok, zdesenie, a hladanie telefonu že podávam na PayPal sťažnosť na nejaké europské organy za to blokovanie, ignorovanie atd. čo mi robili pri prvých 2 acc.
Potom som zistil že ten mail nepísal BOT, a zahrialo ma pri srdci.
Otvorím link ktorý je v maile, a tam na mna pozerá veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelka kolonka na udaje o kreditke... Do 2 minut je dlh splatený, a ja som spokojný že som zasa jednu kapitolu uzavrel.
Čo tým získali?Otázkou je čo tým PayPal získal?
Považuje sa za lídra v platbách. Keby mi dal možnosť zaplatit to priamo jemu z kreditky, mal by to bez poplatkov.
Agentura si zobere minimálne €50 - €100 z tých povodných €254, a maju akurat o kopec roboty viac.
Ďakujem za prečítanie, a teším sa v ďalšom diely nášho serialu kde si povieme ako z "electronic format utility bill" spravíme takú verzia, ktorá sa PayPalu bude pačiť. (fakt som nič nepil).