jelikoz si optimalizaci privydelavam a resim to kazdy den - ale netvrdim ze jsem odbornik, dam sem co dle me ma velkou vahu, co pouzivam...
doména - je to jeden z faktorů, na konkurenční slova vás doména na první stranu nedostane, ale alespoň malou váhu to má
long tail - to mi jen potvrzuje že i doména má alespoň malou váhu, např. nedávno jsem optimalizoval stránky na méně konkurenční slovo - regionální slovo, kde je cca. 5 přímých konkurentů, slovo nikde nebylo uvedeno, jen v URL adrese a stránka je první, stejný efekt jsem zaznamenal i u jiných stránek, vždy ale na málo konkureční a málo hledaná slova
text - základ, ale nejde jen o text, ale i formátování - nadpisy, tučné písmo, kurzíva, popisky
zpětné odkazy - zde bych to rozdělil na nekvalitní a kvalitní - nekvalitní jako např. blogy - váhu mají, ale né tolik vysokou, je to dobrý start, stačí např. 50 katalogů a dostanete se nad weby, které SEO vůbec neřeší, kvalitní - i u hodně konkurenčních slov typu nábytek, kuchyně... stačí 50 velmi kvalitních odkazů v kombinaci s texty a můžete být na první straně, produkt velkých SEO agentur je adlinks - všude to nazývají trochu jinak, vpodstatě jde o to, že mají v portfoliu kvalitní weby a klientovi např. za 20K/6 měsíců prodají odkazy na 2 klíčová slova z obsahu, nahlédl jsem do 2 agentur a v obou tento produkt vystřelil klienty nahoru, kvalitní zpětný odkazy jsou nesmírně důležitý a dostanou nahoru i web, který má jinak všechno blbě, občas je problém se Seznamem, ale na Google to platí
jiné věci - tag title - význam má, meta keywords - význam má ani né tak kvůli pozicím, ale dobrý popisek zajistí více prokliků z fulltextu, popisky a titulky u netextových prvků - zde nedokážu odhadnout hodnotu, není vysoká, ale zbytečné to úplně asi není, automaticky doplňuji
vnitřní odkazy - možná se o tom tolik nemluví, ale má to vysokou hodnotu, web by měl být prolinkovaný a odkazovat by se mělo klíčovými slovy
a na závěr ukázka, že čistě pár kvalitních odkazů a i na konkurenční slova můžete být nahoře:
http://www.plojhar.cz - na kw. papírové obaly a kartonáž - google první strana, text a další věci mají desítky webů lépe vyřešeno, stačilo, abysi tato firma zaplatila za pár tisíc od jedné agentury kvalitní odkazy a je tam kde chce být - takových webů jsou tisíce, člověk to může reportovat a nikdo to bohužel neřeší, pořád se říká jak na tyhle firmy a lidi dojde... ale několik let to funguje hodně firmám velmi dobře
http://www.roechling-plastics.cz/ - ten samý případ, akorát méně konkurenční odvětví, 30 kvalitních odkazů a web je na to co měl být na první straně, na něco v TOP 5

na slovo plastové polotovary se nemohl prosadit, tak se tam dal vnitřní odkaz a nakonec se zadařilo
p.s. s těmito weby nemám nic společného, jen jsem občas informovaný a nebo to řeším s konkurencí