CZEmoney.com

Peníze na internetu - Fórum o Výdělku na internetu, vše pro webmastery a samotáře.

Blog o výdělku CZEmoney.com

Právě je 21.11.08 10:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 PříspěvekNapsal: 19.01.07 08:35    Předmět příspěvku: Mikrofotobanky-prodávejte své fotografie

Hodnocení: 0
Stock Photo Library, neboli Fotobanky, slouží obecně k nákupu fotografií,určených pro komerční využití (časopisy, plakáty, letáky, knihy). Prodávají v nich profesionální fotografové a odtud je odvozena i cena jednotlivých fotografií. Obecně se cena takovéto fotografie pohybuje v řádech tisíců korun.
Jako alternativa existují MicroStock Photo Library, neboli Mikrofotobanky. Jejich náplní jsou opět fotografie určené pro komerční využití, ale autory už nejsou profesionální fotografové, ale amatérští. Odtud také vychází cena jednotlivých fotografií. Jedná se řádově o desítky korun za jednu fotografii.

ShutterStock
Z mého hlediska nejlepší fotobanka. Dosahuji tam největších výdělků. Prodávající má z každé prodané fotografie 0,25 USD. Cena fotografie pro kupujícího není daná. Na této fotobance si totiž předplatí časové období (měsíc, půlrok, rok) a v tomto období může denně stáhnout 25 jakýchkoliv fotografií. Proto zájemce stahuje fotky, které třeba zrovna nepotřebuje, jen aby plně využil svůj denní limit. To je ale plus pro pradávajícího. Při počtu cca 90 fotek v portfoliu vydělávám cca 50-60 USD měsíčně. Platby je možno získat prostřednictvím Moneybookers, PayPal nebo šekem již od 75 USD.
Při registraci je nutno poslat fotografii občanského průkazu či pasu pro ověření vyplněných údajů. Poté je třeba zaslat 10 fotografií, na kterých se fotobanka přesvědčí, že splňujete její požadavky na kvalitu a motivy fotografií. Požadavky na kvalitu jsou opravdu vyšší. Fotografie by neměla mít šum. Z tohoto důvodu mám nejvíc zamítnutých fotografií. Nepřijímají také náměty, které již mají dostatečně obsáhlé, jako jsou například květiny. Podmínkou pro uploadování fotografie je také její velikost. Minimum jsou 4MPix (vynásobit délku a šířku fotografie, můj 4,3 MPix fotoaparát dělá ve skutečnosti 3 980 000 Pix). Fotografii je dovoleno zvětšit max. na 105%. Fotografie nemůže obsahovat značky výrobků, loga firem apod. Pokud zasíláte fotografii, na které je vidět rozpoznatelný obličej, či více obličejů, s každou takovouto fotografií je nutno zaslat "model release". Je to formulář, kde Vám musí zobrazená osoba svým podpisem potvrdit, že souhlasí s možným komerčním použitím. Za děti do 18 let tento "model release" podepisuje jejich rodič či zástupce. Formuláře jsou ke stáhnutí na stránkách fotobanky. Důležitou položkou je také správný popis fotografií. Díky popisu je totiž potenciální kupec najde. Klíčová slova by měla vyjadřovat to co na fotografii je. Fotografii totiž může fotobanka zamítnout i z důvodu, že obsahuje slova, která se snímkem nesouvisí.

Registrace - http://submit.shutterstock.com/?ref=67260

Dreamstime
Fotografie v této fotobance nedosahují takových prodejů jako u Shutterstock. Na druhé straně mi zde ale schválili fotografie, které mi naopak na Shutterstock odmítli. Honorář za prodanou fotografii dosahuje 50% její ceny. Cena závisí na velikosti fotografie, kterou si zákazník koupí (použití pro web, či tisk na A4). Platby lze vyzvednout opět přes Moneybookers nebo šekem. V této fotobance také trvá docela dlouho než fotografii schválí (někdy i týden).
Registrace je společná jak pro nákup, tak pro prodej, proto při registraci pro prodej zvolte možnost "Register for free". Na této fotobance nechtějí první sérii ověřovacích fotografií. Můžete proto hned uplodovat. Minimální velikost fotografie je zde 3Mpix. O popisu fotografií a "model release" platí to samé jako u Shutterstock.

Registrace - http://www.dreamstime.com/res219938

PříspěvekNapsal: 19.01.07 11:54    Předmět příspěvku: Re: Mikrofotobanky-prodávejte své fotografie
Moderátor

Hodnocení: 1
Kolik je payout?

PříspěvekNapsal: 19.01.07 11:57    Předmět příspěvku:

Hodnocení: 0
U Shutterstock 75 USD a u Dreamstime 100 USD.

U Shutterstocku mám při 90 fotkách v databázi cca 60 USD měsíčně, u Dreamstime mám 27 fotek v databázi a od srpna mám 29 USD.

U Shutterstocku jsem od července dostal už 310 USD

PříspěvekNapsal: 19.01.07 12:09    Předmět příspěvku:
Admin

Hodnocení: 27
Prosim o zalozeni 2 temat pro kazdou firmu zvlast.

sice uz jsem tu tyto firmy zminoval, ale pokud vnich delate tak to za duplicitu nepovazuju, jelikoz jsem v tom tematu nabidl nekomu zda o techto firmach nechce psat.

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 19.01.07 12:20    Předmět příspěvku:
Admin

jop a pokud by sis to tema vzal resp se o nej aktivne staral, tak si klidne ty firmy muzes provazat linkama na sebe (link forum.czemoney......)

aby lidi meli prehled o dalsich.

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 19.01.07 12:22    Předmět příspěvku:
Admin

a mozna vic info o registraci, pze mam dojem ze us hsuteru sem cet ze pokud se nepovede vyrka prvnich 10 fotek tak dalsi muzu az za nejaky cas!! coz je pomerne dulezita informace.

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 19.01.07 12:27    Předmět příspěvku:
Moderátor

Hodnocení: 1
Taky by me zajimalo, jaky temata jsou volny. Bavi me fotit prirodu a budovy, takze pokud maji moc rybniku, stromu a kostelu, tak do toho nepujdu. :-D
Taky by se mozna hodil nejaky example, kdybys sem hodil nejakou (zmensenou) tvoji fotku, co ti vydela nejvic, abych videl, co nese. :twisted:

P.S. Sorry za predchozi dotaz...ten payout tam pises. :roll:

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
 [ Příspěvků: 7 ] 
Rychlá odpověď

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]