CZEmoney.com

Peníze na internetu - Fórum o Výdělku na internetu, vše pro webmastery a samotáře.

Blog o výdělku CZEmoney.com

Právě je 12.10.08 11:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odpovědět na téma
 Stránka 4 z 7 [ Příspěvků: 159 ] Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 PříspěvekNapsal: 24.05.08 11:28    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Hodnocení: 0
tomasvlasak píše:
já do zahraničí platil na ebay přes kreditku a paypal

Mnojo, jenze debetka mBank samozrejme platby pres internet umi taky. Mluvime o prevodu z uctu na ucet, coz je neskutecna zlodejina. Vsem strasne chybi, ale nikdo ho nikdy nepouziva. :roll:
Chybejici SIPO je argument, ale napriklad ja SIPO nepouzivam, takze mi vubec nechybi. :)

PříspěvekNapsal: 24.05.08 12:29    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

No, tak platim do zahraničí taky. Ale normální kurz bez poplatku to neni. Bývá to asi o 2-3% horší než devizový kurz ČSOB(prodej).

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 24.05.08 12:34    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Hodnocení: 21
no jasně většinou mi to bere z účtu tak o 15halířů horší kurz
takže když si najdeš kurz 1 dolar = 15 kč v ten den kdy to budeš platit tak tě ten kurz bude přibližně 15.15 korun ale za tohle už zas může paypal protože má blbý kurzy on

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 24.05.08 13:22    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

No, PP za to ani nemůže. PayPal dělá konverzi jen z měny X do USD/EUR. Ale pokud už je to USD/EUR, tak konverzi dělá MasterCard nebo VISA. Takže jde o jejich kurz. A já když to porovnávám s ČSOB, tak mi přijde, že při 15Kč normě mam tak 15.4Kč

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 24.05.08 15:59    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

tomasvlasak píše:
ppp píše:
A jak casto platis do zahranici? Osobne povazuju placeni do zahranici pres banku za demenci. :?

já do zahraničí platil na ebay přes kreditku a paypal a propočítá ti to normálně kurz na dolary s veme si to z účtu a bez poplatku

taky to vím,jenže né všichni mají paypal atd že?

PříspěvekNapsal: 24.05.08 16:27    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Tak abychom se vratili k tematu. Co mBanka umi a co tu vsichni pouzivate, je platba do zahranici kartou a platba v zahranici kartou. Dela oboji zdarma (ikdyz uznavam, ze se jim to rentuje na mene vyhodnych kurzech).
Co mBanka neumi a co nikdo nepouziva a presto si na to kazdy stezuje, je prevod penez do zahranici z uctu na ucet. To jine banky umi, ale nikdo to nepouziva, protoze poplatek byva plus minus 1% z prevadene castky, minimalne plus minus 200Kc. Takze pokud nekdo pouziva zahranicni platebni styk pres ucet, necht prosim do mBanky neprechazi.

PříspěvekNapsal: 24.05.08 17:49    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

ppp píše:
Tak abychom se vratili k tematu. Co mBanka umi a co tu vsichni pouzivate, je platba do zahranici kartou a platba v zahranici kartou. Dela oboji zdarma (ikdyz uznavam, ze se jim to rentuje na mene vyhodnych kurzech).
Co mBanka neumi a co nikdo nepouziva a presto si na to kazdy stezuje, je prevod penez do zahranici z uctu na ucet. To jine banky umi, ale nikdo to nepouziva, protoze poplatek byva plus minus 1% z prevadene castky, minimalne plus minus 200Kc. Takze pokud nekdo pouziva zahranicni platebni styk pres ucet, necht prosim do mBanky neprechazi.
minimálně do konce roku od nového roku to bude také zdarma

PříspěvekNapsal: 24.05.08 17:59    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Citace:
Dobrý den,

převod do ciziny zpoplatněn není, jelikož jej zatím neumožňujeme. Tato možnost bude začátkem příštího roku, ale jak je u mBank zvykem, zřejmě zpoplatněna nebude :-)

S pozdravem

L.Lupinski,
Team mLinky
mBank

PříspěvekNapsal: 24.05.08 18:13    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Hodnocení: 6
No SIPO je super na placeni darmozroutu TV a CRro, faktur za mobil, najem apod.
misto aby si mel x-trvalych prikazu, tak das svy bance povoleni k inkasu SIPO + dobry je si odhadnou castku a dat o neco vetsi limit. Bo v dnesni dobe nikdy nevite esli to nekde nezkusi zneuzit a stahnout vam vsechny prachy z uctu :evil:

PříspěvekNapsal: 24.05.08 19:44    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

no jo vacsina tu pise jak su COOL a pod ...no ja by som nebol za toho tvrdenia ...nemyslim si ze je to nejaka dobra banka je to az podozrivo vyhodne pre obycajnych ludi :!:
nemyslite ze je to nejaka banka co naslubuje potom sa zbali a ludia uz neuvidia svoje celozivotne uspory ....potom kam pojdete vsetci???? ja som si ich troska pozrel a zistil som ze nemaju tu ani riadne sidlo ....´´nemam na mysli tie ich stanky´´ ani ICO nemaju na svojej stranke
ja som tam tiez hcel dat najpr peniaze ale potom som si to rozmyslel ,,,,je to az moc vyhopdne ...a z coho zije ta banka??? ked naberu tisicky ludi ... podla mna je v tom nejaky figel ...

PříspěvekNapsal: 24.05.08 19:56    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Sanatorium33 píše:
no jo vacsina tu pise jak su COOL a pod ...no ja by som nebol za toho tvrdenia ...nemyslim si ze je to nejaka dobra banka je to az podozrivo vyhodne pre obycajnych ludi :!:
nemyslite ze je to nejaka banka co naslubuje potom sa zbali a ludia uz neuvidia svoje celozivotne uspory ....potom kam pojdete vsetci???? ja som si ich troska pozrel a zistil som ze nemaju tu ani riadne sidlo ....´´nemam na mysli tie ich stanky´´ ani ICO nemaju na svojej stranke
ja som tam tiez hcel dat najpr peniaze ale potom som si to rozmyslel ,,,,je to az moc vyhopdne ...a z coho zije ta banka??? ked naberu tisicky ludi ... podla mna je v tom nejaky figel ...

hmm tak když už jsou na trhu několik let se stejnými podmínkami v jiných zemích? Samozrejma také vydělávají

PříspěvekNapsal: 24.05.08 20:07    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Sanatorium33 píše:

1) pokud to zabali v CR, tak je muzes zazalovat v Polsku, kde uz sou pres 2roky
2) pokud to zabali i v Polsku tak je muzes zazalovat v Nemecku, tam sou od zalozeni (myslim kolem 4 let)
3) no a pokud to zabali i v Nemecku tak muzes zazalovat nemecky fond CommercBank, vlastneny mam za to kolem poloviny statem

a tohle vse muzes udelat bo je to jedna a ta sama firma, jen s pobockama ve vice statech.
Tedy vlastne uz jen v jednom, ty super eeeevropsky hnuniji :idea: :!:

PříspěvekNapsal: 24.05.08 20:12    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

djha53k píše:
Sanatorium33 píše:

1) pokud to zabali v CR, tak je muzes zazalovat v Polsku, kde uz sou pres 2roky
2) pokud to zabali i v Polsku tak je muzes zazalovat v Nemecku, tam sou od zalozeni (myslim kolem 4 let)
3) no a pokud to zabali i v Nemecku tak muzes zazalovat nemecky fond CommercBank, vlastneny mam za to kolem poloviny statem

a tohle vse muzes udelat bo je to jedna a ta sama firma, jen s pobockama ve vice statech.
Tedy vlastne uz jen v jednom, ty super eeeevropsky hnuniji :idea: :!:

přesně oni stále vydělávají na jiných věcech....

PříspěvekNapsal: 24.05.08 20:20    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

m1ch3l píše:
přesně oni stále vydělávají na jiných věcech....

upresneni tech "jiných věcech" = dluhopisy

PříspěvekNapsal: 24.05.08 21:00    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

boze jak mozete verit polskej kvalite.....tak dobre mozno teraz maju dobre akcie ..ale oni to urcite zmenia ....ja skor verim bankam ktora ma uz svoju historiu ...a az bude mbanka na ceskom trhu 3-5 rokov a budu mat stale take iste akcie a pod ... tak urcite prejdem k nej ale zatial nemam dobru mienku o tom ...

PříspěvekNapsal: 24.05.08 21:02    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Sanatorium33 píše:
boze jak mozete verit polskej kvalite.....tak dobre mozno teraz maju dobre akcie ..ale oni to urcite zmenia ....ja skor verim bankam ktora ma uz svoju historiu ...a az bude mbanka na ceskom trhu 3-5 rokov a budu mat stale take iste akcie a pod ... tak urcite prejdem k nej ale zatial nemam dobru mienku o tom ...

tak se už pls nevyjadřuj kdyz neveris bance ktera je 4 roky v německu a v dalších zemí tak jdi pryc :)

PříspěvekNapsal: 24.05.08 22:14    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Sanatorium33 píše:
je to az podozrivo vyhodne pre obycajnych ludi

:lol: Cili by meli zavest poplatky, aby to nebylo tak vyhodny a tudiz podezrely...chapu to spravne? :mrgreen:
Co se sidla tyce, tak ani PayPal tu nema sidlo, ani MoneyBookers...a driv ani eBanka (Expandia) nemela...ono se zda, ze banka vlastne zadny sidlo nepotrebuje. Nebo k cemu si myslis, ze ma to sidlo byt dobre?
Co se vkladu tyce, tak kazda banka u nas ma ze zakona povinnost vklady pojistovat. Pokud by vklady nepojistila, tak by proste nemohla existovat, Centralni banka by ji zrusila licenci. Pokud se podivas na stranky Fondu pojisteni vkladu tak zjistis, ze mBank samozrejme vklady posjistene ma. Ze zakona je pojisteno 90% vkladu, maximalne 25.000EUR.
Ohledne toho, na cem mBanka vydelava, tak to je proste...vydelava na tom, na cem vydelava kazda banka. Ja kdyz si tam ulozim milion na sporici ucet, tak oni mi plati 3,5% urok. Ty kdyz milion nemas, tak ti ho pujci a bude to treba ten muj a jaky myslis, ze ti na to daji urok z uveru? :P
Samozrejme pokud si v mBance zalozit ucet nechces, tak je to tvoje rozhodnuti...klidne si plat v jine bance poplatky a muzes si spokojene pobrukovat, jak to neni podezrele a jak je to krasne nevyhodne. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 24.05.08 22:20    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

JInak vyděláváí ikdyž je vás účet v mínusu....a to dost tak bacha na to :)

PříspěvekNapsal: 24.05.08 22:30    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

chlapi!!! mna by zaujmalo len jedno ....ale neberte to osobne....ale prsvdivo kolko vam je rokov???

PříspěvekNapsal: 24.05.08 22:41    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Me je dost. 8) Mam zenu, dve deti, auto, rekonstruuju dum... Mel jsem ucet v GE, ten dobiha, uz jsem tam zrusil kartu a tak do dvou mesicu zrusim cely ucet. Pak mam sporici ucet v ING, tam uz penize nemam, vsechno jsem dal do mBank, ING ma vzdy uroky o 1/4 procenta pozadu. Jeste mam kreditku Citibank. To je vec, kterou mBank nema (ale srovnatelnou kartu nema ani jina banka) a rusit ji nebudu, hodlam ji pouzivat dal.

PříspěvekNapsal: 25.05.08 09:03    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Mě je taky dost a MB se mi líbí.Jenže zatím vítězí má pohodlnost, co se změny týče. Už jsem chodila rušit snad 100x a zatím jsem tam nikdy jeśtě nedošla.Ale jsem ráda za tohle téma.PPP, až budeš mít s ní nějak víc zkušeností, tak se koukej podělit.Třeba mě to konečně donutí zvednout prdel ze židle.

PříspěvekNapsal: 25.05.08 10:16    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

Mam ji od prosince, takze zkusenosti mam dost. Zatim uplna spokojenost. :D
Prijemna vec je, ze prevod z mBank do mBank je online. To je prijemny obzvlast proto, ze lidi v mBank pribyva. Treba v patek v devet hodin vecer jsem vystavil fakturu, poslal mailem a za chvili mi prisla emailem odpoved, ze protistrana ma taky mBank. Mrkl jsem na ucet a prachy tam byly! Tak jsme transakci dokoncili a v pul desaty byl obchod hotov. :mrgreen:
Mam i ING, coz je sporici ucet a je taky zdarma. Pouzival jsem ho na prijem plateb. Jejich ibankovnictvi je docel uchazejici, ale z nepochopitelnyho duvodu ve vypisu neukazuji jmeno majitele uctu, ani poznamku k transakci. Dohledat odesilatele (kdyz nevyplnil VS) byl nekdy nadlidsky ukol. Tyhle problemy v mBank vubec nemam. Penize take chodi rychleji (je to normalni ucet) uz jsem i overil to, co pisi na strankach...data z clearingu nacitaji odpoledne ve ctyri, takze pred vecerem je ucet nejaktualnejsi.
Bankovnictvi GE bylo o trochu vychytanejsi, ale spousta veci delat nesla. Koukal jsem, ze ted uz to maji lepsi, ale zmeny limitu karet a uctu, zmeny pinu a dalsi veci, to porad nemaji. :roll: Za mych dob ani nesel zadat novy trvalak atd atd. :?

PříspěvekNapsal: 26.05.08 07:55    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Bezva, teď už jen přesvědčit svého muže aby začal používat bezhotovostní převody a já nemusela nosit část jeho výplaty do banky a můžu to změnit. :( , ach jo chápeš, že jsou lidi, kteří ještě dnes chtějí výplatu na ruku, nebo poslat poštou........?!

PříspěvekNapsal: 05.06.08 12:34    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK

Mbank mj. umožňuje zdarma využívat službu Cash advance a to i přes to, že na stránkách o tom nic neinformují a nemají to ani uvedené v sazebníku bankovních poplatků. Asi nechtějí aby tuto službu lidí příliš hodně využívali, protože pro mBank je to asi dost drahé.
V souvislosti s tím Cash advance by mne zajímalo zda máte někdo nějaké zkušeností s použitím této služby ve směnárnách. Poskytují tuto službu všechny směnárny? Všude kde se diskutuje o Cash advance tam lidí popisují zkušeností s poskytováním této služby v různých bankách, ale o směnárnách jsem prozatím nikde nic nečetl. Nemám v úmyslu tuto službu využívat nějak ve velkém, ale někdy by se to možná mohlo hodit.

PříspěvekNapsal: 05.06.08 20:31    Předmět příspěvku: Re: mBank CZ i SK
Moderátor

co to je: Cash advance :?: :idea: :shock:

Odpovědět na téma
 [ Příspěvků: 159 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychlá odpověď

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]