CZEmoney.com

Peníze na internetu - Fórum o Výdělku na internetu, vše pro webmastery a samotáře.

Blog o výdělku CZEmoney.com

Právě je 02.12.08 00:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odpovědět na téma
 Stránka 8 z 13 [ Příspěvků: 322 ] Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další
Autor Zpráva
 PříspěvekNapsal: 17.08.06 09:27    Předmět příspěvku:

Hodnocení: 0
Chtěl bych se zeptat o čem vlstně Forex je?
Kde se tam berou peníze? Na čem se tam profituje? Jakej je princip?

díky

PříspěvekNapsal: 17.08.06 09:44    Předmět příspěvku:
Moderátor

suprman píše:

díky

koukni na
http://www.financnik.cz
je tam toho celkem dost, i když se to na forex nespecializuje...

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 17.08.06 10:23    Předmět příspěvku:

Jochanan píše:
suprman píše:

díky

koukni na
http://www.financnik.cz
je tam toho celkem dost, i když se to na forex nespecializuje...

tam jsem ale nenašel jakej je princip, možná že bych si to dokázal odvodit, ale nějak mi to neleze do hlavy.. Je tam, že "se vydělává na vzájemném pohybu ceny měn". Mě by zajímalo, z čeho člověk profituje, komu se platí /respektive spíš od koho dostávam peníze??!! :wink: :?

PříspěvekNapsal: 17.08.06 14:07    Předmět příspěvku:

suprman píše:
tam jsem ale nenašel jakej je princip, možná že bych si to dokázal odvodit, ale nějak mi to neleze do hlavy.. Je tam, že "se vydělává na vzájemném pohybu ceny měn". Mě by zajímalo, z čeho člověk profituje, komu se platí /respektive spíš od koho dostávam peníze??!! :wink: :?

Kdyz to vezmu od zacatku, brokerovi(kterych je na internetu spousty) das nejaky vklad. Kazdy broker ma sve minimum jasne dane muze byt v radech nekolika stodolaru az tisicu. A od teto chvile mas ucet s kterym muzes nakupovat a prodavat menove pary. Protoze ceny men se v prubehu casu meni lze spekulovat na zmenu ceny. Pokud bych to hodne moc zjednodusil a vypustil nektere veci specificke pro forexovy trh, tak to funguje asi tak ze pokud by si chtel spekulovat na rust ceny brambor(tzn ze jejich cena pujde podle tebe nahoru), tak udelas to ze brambory zalevno nakoupis a pak az bude cena vyssi prodas, timto zpusobem profitujes. Pokud to preneses na forex tak ty zadas brokerovi prikaz(pres internet) aby nakoupil napr. libry o urcite hodnote a az se ta hodnota zvysi tak je nechas prodat. Penize ktere si timto prodejem vydelal si muzes vetsinou kdykoliv vybrat. U forexu se necha spekulovat i na pokles hodnoty coz napr. u akcii nejde, ale to uz si precti spolecne s pakovym efektem jinde. Vse zavisi na tvych schopnostech, znalostech a ochote se ucit.

PříspěvekNapsal: 17.08.06 14:11    Předmět příspěvku:

Jenze kdyz chces neco prodat, tak musis mit kupce. Kdo od tebe koupi menu, ktera je na vrcholu a ocekava se propad? (jinak bych ji neprodaval..)

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 17.08.06 16:38    Předmět příspěvku:

Zajímá mě co podporuju, když vobchoduju na forexu. Banky? Kapitalismus? nevidí někdo do toho? :idea:

Naposledy upravil suprman dne 17.08.06 17:20, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 17.08.06 16:52    Předmět příspěvku:

raducha píše:
Jenze kdyz chces neco prodat, tak musis mit kupce. Kdo od tebe koupi menu, ktera je na vrcholu a ocekava se propad? (jinak bych ji neprodaval..)

forex má průměrné denní volume přes 2 biliony dolarů....vždycky se někdo najde

PříspěvekNapsal: 17.08.06 23:40    Předmět příspěvku:

suprman píše:
Mike píše:
Jochanan píše:
Mike píše:
omg cely tyzden na forexe bol o nicom okrem piatku :) Vsetko po...li JAPONCI teda presnejsie povedane korejcania :cry:

Jak dlouho se tomu věnuješ ? Kolik je potřeba času a jaký % se dá vydělat, třeba za měsíc (rozumně) ..

No na ostro sa tomu venujem 2mesiace asi a mesacne to hodi tak 200 % - 500 % dakedy aj viac ono to zalezi na mesiaci na udalostiach ale aj na povahe tradera ci riskujes alebo tak ...tam je vela faktorov. Ono staci mat dobry system a metodu a je to .. 8)

Nechtěl bys prosimtě napsat nějakej krátkej návůdek pro totálního začátečníka na forexu? Kde jsi začal, jaké stránky, kde jakou informaci sehnat, co je důležitý atd, pár bodů, několik vět.. :roll: moc by to pomohlo urychlit cestu..

jasne kludne sa ozvi na ICQ napriklad....rad pomozem

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 22.08.06 17:29    Předmět příspěvku:

suprman píše:
Zajímá mě co podporuju, když vobchoduju na forexu. Banky? Kapitalismus? nevidí někdo do toho? :idea:

kapitalizmus :) vpodstate jde o to ze obiras jiny tradery ktery zrovna trati... vydelava na tom jistojiste jedine snad tvuj broker, nikdo jiny me nenapada. Jinak banky a ostatni jiny velky instituce se toho ucastni aktivne... obchoduji ve velkych objemech, nekde jsem cetl ze prave vetsinu obchodovaneho objemu penez udelaji tyto velke instituce...a prave velice maly podil na tom mame my "drobni" traderi.

PříspěvekNapsal: 22.08.06 23:16    Předmět příspěvku:

aha. díky za info.
Chtěl bych přidat takovej soukromej dotaz: o způsobu obchodování vůbec nic nevím. Vím akorát základy, jako že se získávam peníze když si typnu správný pohyb kurzu měn. A že je dobrá na to Marketiva (virtuální, free trading). Jsem začátečník, ale mohl bych do toho investovat řekněme až $500 až 700 kdyby bylo třeba dolarů.. co byste mi poradili, jak a kde začíst, jaký je pro mě nejlepší broker? Jaý platby akceptujou?

nemám bank. účet. zatím jen e-gold. díky :)

PříspěvekNapsal: 23.08.06 01:26    Předmět příspěvku:

suprman píše:
aha. díky za info.
Chtěl bych přidat takovej soukromej dotaz: o způsobu obchodování vůbec nic nevím. Vím akorát základy, jako že se získávam peníze když si typnu správný pohyb kurzu měn. A že je dobrá na to Marketiva (virtuální, free trading). Jsem začátečník, ale mohl bych do toho investovat řekněme až $500 až 700 kdyby bylo třeba dolarů.. co byste mi poradili, jak a kde začíst, jaký je pro mě nejlepší broker? Jaý platby akceptujou?

Presne...vydelavas na pohybu hodnoty meny v urcitem paru. Jasne klidne u Marketivy zacni, ja u ni zacinal taky :) ac na ni kazdej nadava vetsina lidi si ji zkusila uz jenom kvuli tem peti dolarum a protoze jim to nevyslo tak nadavaj :-D Ale ne ted vazne, nez zacnes investovat realny penize tak toho zkus co nejvic... vselijaky platformy, brokery, indikatory, grafy, systemy, kazdej broker dneska nabizi demo ucet kde obchodujes nejakej virtualni obnos takze si muzes zaobchodovat bez starosti dositosti, dokonce se delaji i souteze s cenama za to ze virtualne vydelas nejvic ze vsech soutezicich.

Toho se drz par mesicu dokud neziskas jistotu v obchodovani a nenajdes si nejakej system jak obchodovat a pritom i vydelavat. Na opravdove penize ted radsi nemysli, tak jako tak o prvni vklad prijdes, to je takove skoro pravidlo :) Jinak ja se ucil ty opravdove zaklady z babypips.com pak opravdu hodne z financnik.cz, pak uz jenom ruzna fora a diskuzni skupiny...ale na to sam prides pokud te to neprestane bavit :).

egold pokud vim bere jen northfinance.com, ale ucet si urcite casem zarid, mimoto pokud jeste nemas ucet protoze ti neni osmnact tak mozna budes mit problemy s vyberem vkladu u brokera, kdy bude chtit videt tvoje ofocene doklady.

PříspěvekNapsal: 26.08.06 14:58    Předmět příspěvku:

efesak píše:
suprman píše:
aha. díky za info.

Presne...vydelavas na pohybu hodnoty meny v urcitem paru. Jasne klidne u Marketivy zacni, ja u ni zacinal taky :) ac na ni kazdej nadava vetsina lidi si ji zkusila uz jenom kvuli tem peti dolarum a protoze jim to nevyslo tak nadavaj :-D Ale ne ted vazne, nez zacnes investovat realny penize tak toho zkus co nejvic... vselijaky platformy, brokery, indikatory, grafy, systemy, kazdej broker dneska nabizi demo ucet kde obchodujes nejakej virtualni obnos takze si muzes zaobchodovat bez starosti dositosti, dokonce se delaji i souteze s cenama za to ze virtualne vydelas nejvic ze vsech soutezicich.

Toho se drz par mesicu dokud neziskas jistotu v obchodovani a nenajdes si nejakej system jak obchodovat a pritom i vydelavat. Na opravdove penize ted radsi nemysli, tak jako tak o prvni vklad prijdes, to je takove skoro pravidlo :) Jinak ja se ucil ty opravdove zaklady z babypips.com pak opravdu hodne z financnik.cz, pak uz jenom ruzna fora a diskuzni skupiny...ale na to sam prides pokud te to neprestane bavit :).

egold pokud vim bere jen northfinance.com, ale ucet si urcite casem zarid, mimoto pokud jeste nemas ucet protoze ti neni osmnact tak mozna budes mit problemy s vyberem vkladu u brokera, kdy bude chtit videt tvoje ofocene doklady.

No moj osobny nazor je taky ze lepsi zoaciatok je lepsi na deme nejakeho seriozneho brookera pretoze 5USD u Marketivy nejako extra nevyuzije a zrovna platforma marketivy je na dost biednej urovni co sa tyka grafov,rychlosti a stablity takze demo u nejakeho lepsieho brookera by bolo vhodnejsie riesenie ... :)

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 26.08.06 15:40    Předmět příspěvku:

no - díky.. to jsem potřeboval slyšet.. :)
Taky si myslim, aby nebylo zbytečná ztráta času učit se na Marketivu, když je tu nějaké jiné free demo, které se velmi přibližuje prof. traderským platformám..
Ještě bych prosil, jestli byste sem nedal nějaké odkazy na takové prof. brokerské společnosti, které takový demo brokerský účet nabízejí? Vím že si to mohu najít asi i jinde, ale pro ulehčení práce.. :?

Díky moc. s pozdravem Vít 8)

PříspěvekNapsal: 26.08.06 19:03    Předmět příspěvku:

suprman píše:
no - díky.. to jsem potřeboval slyšet.. :)
Taky si myslim, aby nebylo zbytečná ztráta času učit se na Marketivu, když je tu nějaké jiné free demo, které se velmi přibližuje prof. traderským platformám..
Ještě bych prosil, jestli byste sem nedal nějaké odkazy na takové prof. brokerské společnosti, které takový demo brokerský účet nabízejí? Vím že si to mohu najít asi i jinde, ale pro ulehčení práce.. :?

Díky moc. s pozdravem Vít 8)

no to je individualne kazdopadne vacsinou sa sklonuju tieto mena top retail brookerov.

skus napr :
http://www.saxobank.com
http://www.cmsfx.com
http://www.fxdd.com
http://www.oanda.com
http://www.mgforex.com

Mozes si vybrat bud Metatrader 4 alebo VisualTrader alebo html platformu...

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 31.08.06 15:29    Předmět příspěvku:

Mike píše:

Která myslíš že je nejlepší, co se týče, ovladatelnosti, jednoduchosti a funkčnosti?

PříspěvekNapsal: 31.08.06 17:54    Předmět příspěvku:

suprman píše:
Mike píše:

Která myslíš že je nejlepší, co se týče, ovladatelnosti, jednoduchosti a funkčnosti?

podla mna je najlepsi Metatrader 4 ale pouzivaju ho vacsinou offshore spolocnosti a je tam riziko tzv "gumovych spreadov" alebo skus Visual Trader a uvidis. Vyber je na tebe :)

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 31.08.06 23:21    Předmět příspěvku:

Som v tomto zaciatocnik a tak nechapem par veci:

1.-Ako sa da prist o tie peniaze. Ved raz sa hodnota kupenej meny predsa tak ci tak dvihne o nieco viac nez bola kupena, ci nie? Naco predavat ked je profit v minuse.

2.-Co je to pakovy efekt, alebo ako to funguje, co je to?

To su moje prve postrehy a otazky, nakolko ma forex dost zaujal... dlhsie som hladal nieco podobne, no teraz sa musim ucit..
Mozno hlupe otazky ale ja.... no fakt neviem... :D

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 01.09.06 01:01    Předmět příspěvku:

jakub89 píše:
1.-Ako sa da prist o tie peniaze. Ved raz sa hodnota kupenej meny predsa tak ci tak dvihne o nieco viac nez bola kupena, ci nie? Naco predavat ked je profit v minuse.

Uz prvotni domenka je spatna. Sice hodnota meny osciluje, ale i tak ma kazda mena od sveho pocatectniho obchodovani maxima a minima. Druha vec je jestli se vyplati cekat dvacet let s otevrenou pozici ? :) A treti vec se prave tyka pakoveho efektu, ktery ti pozici vyzmizikuje pokud budes moc v minuse :)

jakub89 píše:
2.-Co je to pakovy efekt, alebo ako to funguje, co je to?

Pakovy efekt udela to ze ti umozni obchodovat s penezma ktere nemas, protoze zmeny hodnoty meny jsou velice male, musel bys byt milionar aby se ti vyplatilo investovat, takze ti broker vypomuze. Ty vlozis vklad a broker te necha obchodovat napriklad se stonasobkem, pokud na tom stonasobku neco vydelas je vydelek tvuj, funguje to samozrejme i opacne, ale muzes prodelavat jenom do te chvile dokud ztraty nedosahuji velikosti tveho vkladu.

PříspěvekNapsal: 01.09.06 10:09    Předmět příspěvku:

Tý páce moc nerozumim. Chápu to jak jsi to řekl, ale nevim jak může můj broker (zprostředkovatel) dávat stonásobek mýho... jen tak a potom za to nic nechce? :roll:

PříspěvekNapsal: 01.09.06 12:13    Předmět příspěvku:

Tiez nechapem ten pakovy efekt. Ako sa to da pouzit napr. u Marketivy?? :shock:

(No teda tak ako suprman.. chapem tomu ale co ma z toho brooker.. )

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 01.09.06 12:30    Předmět příspěvku:

jakub89 píše:
Tiez nechapem ten pakovy efekt. Ako sa to da pouzit napr. u Marketivy??...
Právě u Marketivy to asi nejde.. jsem slyšel.

PříspěvekNapsal: 01.09.06 23:35    Předmět příspěvku:

No ja neviem ale na http://www.marketiva.cz/ sa nieco spomina ze to ich marketiva podporuje

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 02.09.06 15:35    Předmět příspěvku:

suprman píše:
jakub89 píše:
Tiez nechapem ten pakovy efekt. Ako sa to da pouzit napr. u Marketivy??...
Právě u Marketivy to asi nejde.. jsem slyšel.

samozrejme ze marketiva ma paku 1 : 100. Keby brookeri neponukali paku tak zarobis pri standardnych depositov mozno 0.5USD denne :)

Bez paky forex trading nemoze existovat teda moze alebo mozes poziadat napr CSOB o brookerske sluzby a oni ti budu davat paku 1:1 cize 1 LOT = 100 tisic USD 8)

Profil  ICQ  

PříspěvekNapsal: 02.09.06 18:21    Předmět příspěvku:

suprman píše:
Tý páce moc nerozumim. Chápu to jak jsi to řekl, ale nevim jak může můj broker (zprostředkovatel) dávat stonásobek mýho... jen tak a potom za to nic nechce? :roll:

On ti to nedá, on ti dá pouze za zálohu(margin) možnost disponovat se stonásobkem. Výhody pro něj jsou docela zřejmé. Zkus najít lidi kteří mají na účtě minimálně 100k$, těch je rozhodně míň než lidí s 1k$ :) Takže první výhoda pro brokera je že na svoje služby může nalákat širokou veřejnost. Druhá výhoda je že z každé své transakce platíš poplatky(spread) a čím vyšší máš pákový efekt, tím vyšší platíš v přepočtu poplatky, což jsou pro brokera jisté peníze a může mu být jedno jestli proděláváš nebo vyděláváš.

PříspěvekNapsal: 09.09.06 13:57    Předmět příspěvku:

Ahoj mohl by mi, prosím někdo pomoct do začátku? Kdyby mi někdo chtěl pomoct, tak napište zprávu.. Díky

Profil  ICQ  

Odpovědět na téma
 [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další
Rychlá odpověď

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]