Citace:
Ale myslel jsem banky a jejich blokace až do vysvětlení té částky.
Nebo kontroly odkud se vzala ta částka.
V Rakousku je ta hranice 15.000 € (jednorazovy prevod - transakce), kdy to banka je povinna v kazdem pripade hlasit ministerstvu financi a ti maji az 5 dni cas na to transakci proverit a pozdrzet, (zakon o prani spinavych penez), v CR to je, nebo mozna byvalo 100.000 Kc.
Ja jsem napriklad zazil reakci me
banky, kdy pote, co jsem si behem asi 3 - 4 tydnu nechal vyplatit 18.600 € z jednoho on line kasina na moje konto (bezny ucet).
Ty penize jsem vyplacel temer denne, byly to castky mezi 300 az 2.000 €.
Az ctvrty tyden mi zavolal muj banker, ze by se mnou rad mluvil.
Pri tom setkani (bylo to v utrobach banky, v nejakem salonku) ... jestli si dam kafe, a ano muzu si zapalit ... se me pratelsky zacal ptat jake mam prijmy a ze uz mam radu let u nich ucet a ze banka cas od casu aktualizuje klientovy udaje a pod. Ani slovem se ze zacatku nezminil o tech temer denodennich tocich penez z kasina na muj BU.
Az pote, co jsme se k tematu dostali, mi rekl, ze jsem sice nedostal zadny jednorazovy prevod presahujici 15.000 €, ale ze ten zakon o prani spinavych penez se vztahuje i na
dlouhodobejsi pravidelne "mensi" castky napr. i z kasina. Pak to musi/by mela banka (oni tak cini podle situace a "vlastniho uvazeni") hlasit.
Ale tu se jedna spis o zakon o nelegalnosti hrani v on line kasinech krome jednoho statniho povoleneho. (Pokuta od rakouskeho fin. uradu az 7.500 €, pokud te tva banka nahlasi).
No mel jsem krasnou vyherni serii v tom jednom on line kasinu (nepovolenem), ale ten rozhovor pri kave byl pro me ponaucenim, a od te doby pouzivam proste vice mych kont (BU) na vyplaceni vyssich castek
odkudkoliv.
Zkusenosti s vyplacenim vyssich castek a tudiz i s limitem u
PayPal nemam, vyplacim obcas jen par penez z PP na BU.
Ale u
MoneyBookers jsem nedavno dosahl limitu na transakce, v mem pripade 16.000 € za poslednich 90 dni (podle stupne verifikace) . Pak proste pockas, az se ti limit behem casu zacne opet zvysovat.
.