Výdělek na internetu - CZEmoney.com

Peníze, výdělek, reklama, affiliate, klikačky, PTP, MLM a další firmy
Právě je 10.02.12 23:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

[ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
ProfitableSunrise
Autor Zpráva
 PříspěvekPředmět příspěvku: Kapusta.cz
Napsal: 05.05.09 19:25 
Charita
Charita

Toto je úvodní příspěvek

Slušný český hosting.

Dobrá komunikace.
Ovocné programy.

Již od 20Kč měsíčně.
Levnější programy vhodné pro hostování statických webů nebo menších blogů.

www.kapusta.cz

PříspěvekPředmět příspěvku: Re: Kapusta.cz
Napsal: 05.05.09 19:39 
Charita
Charita

diky za tip - pozriem na to.... - mari sa mi, ze som o tom uz pocula :D
inak myslela som ze tu bude nejaky novy recept, lebo kapustu zboznujem :lol: kapusta = zeli

Napsal: 06.05.09 20:39 

Hledám nějaký levný a dobrý webhosting. Už delší dobu uvažují o kapusta.cz. Ceny tam mají docela přijatelné a nabízené služby mi připadají také být dobré. Zajímalo by mne ale jaký je přístup provozovatelů tohoto webhostingu k zákazníkům např. zda jsou ochotní vyhovět v rámci možností požadavkům zákazníka, poradit mu v případě problémů nebo když něco nebude umět si sám nastavit, zda náhodou nedělají nějaké problémy v případě větší návštěvností stránek a tím i většího zatěžování serveru tak jak to asi bývá u některých jiných webhostingů atp. Ze začátku bych tam měl asi několik menších a ne příliš hodně navštěvovaných stránek na což by mi asi stačil ten nejmenší tarif Malina za 20 Kč/měsíc a do budoucna uvažují i o fóru phpBB. Uvažují také o zakoupení u nich i domény. Zajímají mne jakékoliv zkušeností s tímto webhostingem které kdo máte a názory na něho.

Napsal: 07.05.09 20:49 

Trochu jsem dnes komunikoval prostřednictvím e-mailu s technickou podporou Kapusta.cz a zjišťoval některé informace ohledně jejich webhostingových služeb. Na dotaz jak řeší to když někdo na jejích webhostingu provozuje stránky které více zatěžují server např. kvůli větší návštěvnosti mi odepsali, že "Vetšinou klienta upozorňujeme předem aby něco stím udělal ale pokut to je opravdu nesnesitelné (hrozí pádu celého serveru nemůžeme riskovat že nepojede dalších 400 webu kvuli jednomu klientu tak ho vetšinou odstavíme na 10 minut a pak zase zkusíme zapustit pokut to bude stále hrozné kontaktujeme vlastníka řešíme to sním. (za poslední rok jsme zatím odstavili 4 Weby celkem.) z 2000.". Je ale otázkou co všechno považují za větší zatěžování serveru. Myslím si ale, že tento popsaný postup je docela přijatelný. Asi každý webhosting se nějak brání proti většímu zatěžování serveru některými stránkami. Četl jsem v jiných diskuzích, že některé webhostingy pří větší zátěží serveru odstraňují stránky a to někdy i bez předhozího upozornění.
Mám v úmyslu si u Kapusta.cz zakoupit i doménu a zajímalo mne jak je to s nastavováním subdomén směrovaných na stránky na jiných serverech. Odepsali mi, že to není problém, ale je třeba vždy kontaktovat podporu a požádat o toto nastavení. Toto považují za malou nevýhodu když kvůli tomu je třeba kontaktovat podporu a žádat ji o toto nastavení a nemůže si to každý nastavovat sám. Ono asi nic není tak ideální aby to nemohlo mít nějaké drobné nedostatky.

Napsal: 08.05.09 12:24 

Zdar,

mám tam několik webů a jsem naprosto spokojen, s cenou i službami. Občas narazím jen na problémek, že nejdou nějaké ty scripty, ale třeba časem kapusta doplní a nainstaluje a půjde vše.

Spokojenost 99%

Napsal: 08.05.09 13:13 

plasi:
Mohl by jsi alespoň trochu upřesnit které scripty ti tam nejdou? Není to náhodou tím, že je třeba požádat o nastavení některých funkcí podporu? Já bych chtěl přejít s některými mými stránkami na Kapusta.cz nebo nějaký jiný webhosting protože na serveru který nyní používám mi nefungují některé funkce, např. urlfopen.
Ty ceny webhostingu tam mají opravdu dobré, ale ceny domén mají v porovnání s tím za kolik jich nabízejí jinam trochu vyšší.

Napsal: 13.05.09 18:19 

Tak jsem si ten webhosting Kapusta.cz i s doménou objednal a včera mi byl zprovozněný. Uložil jsem si tam jednu z mých stránek, ale dnes nastalo první dost velké zklamání kvůli kterému uvažují zda jsem udělal dobře že jsem si tento webhosting objednal. Jedná se mi o to, že ke stránce kterou jsem si tam uložil mám adresu ze subdoménou kterou mi poskytuje jiná firma. Nyní bych si potřeboval tuto subdoménu nechat nasměrovat na stránku kterou mám nově přemístěnou na webhosting Kapusta.cz. Firma ktera mi tuto subdoménu poskytuje mi je bez problému tuto subdoménu ochotna nasměrovat na jakýkoliv server který jim uvedu. Informoval jsem se proto na technické podpoře Kapusta.cz a chtěl jsem po nich aby mi napsali na jakou konkrétní adresu bych si tuto subdoménu pro mojí stránku měl nechat nasměrovat. Odepsali mi, že to nejde. Před zakoupením webhostingu mne ani nenapadlo abych se na to informoval a předpokládal jsem, že by to snad mělo být samozřemé a neměly by být s tím žádné problémy. Na adrese ze subdoménou kterou si chci nasměrovat na mojí stránku na Kapusta.cz mi velmi záleži, protože ji používám už delší dobu, je v mnoha vyhledávačích a na mnoha stránkách jako odkaz na mojí stránku. Kdybych tuto adresu nemohl používat tak bych o to všechno přišel a musel pracně registrovat novou adresu do vychledávačů a znova měnit odkazy z jinými stránkami.

Já se v tom vůbec nevyznám a proto budu rád když mi k tomu někdo něco poradíte a navrhnete mi něco jak bych to mohl vyřešit.

Napsal: 13.05.09 18:42 
Charita
Charita

nejak sem poradne nepobral co vlastne potrebujes jak, zkus bejt kdyztak trochu konkretnejsi.

jinak pokud ti kapusta nevyhovuje pozadej je o zruseni z toho a toho duvodu a vraceni penez.

bude ti vyhoveno, ja je kdysi testoval a bez problemu penize prisly i pote co jsem se az po 4 mesicich pripomel ze jsem penize stale nedostal, sice se chovali trochu s arogancí, ale u částky 250kč se zas tolik nedivim.

Napsal: 13.05.09 19:27 

messal:
Mám adresu se subdoménou kterou mi neposkytuje Kapusta.cz ale jiná firma. Tuto adresu bych potřeboval nasměrovat na mojí stránku na serveru Kapusta.cz. Technická podpora z Kapusta.cz tvrdí, že to není možné a nejde to. Poskytovatel adresy se subdoménou mi ale tvrdí, že mi je schopen tuto adresu se subdoménou nasměrovat na kterýkoliv server který jim uvedu. K tomu bych ale potřeboval od Kapusta.cz aby mi sdělil přesnou adresu k mojí stránce na jejích serveru abych si tam mohl tu subdoménu nechat nasměrovat. Nyní tam mám k té moji stránce na Kapusta.cz přiřazenou adresu se subdoménou k doméně kterou jsem si u nich spolu s webhostingem koupil. Předpokládám, že snad existuje i nějaká přímá adresa k té moji stránce na Kapusta.cz např. http://www.kapusta.cz/hosting/něco/složka_se_stránkou nebo nějaká podobná a tu bych potřeboval aby mi napsali abych si na ni mohl nechat nasměrovat tu adresu ze subdoménou kterou mi poskytuje jiná firma.

Snad to tak bude stačit k tomu aby jsi pochopil o co mi jde a co potřebují.

S webhostingem Kapusta.cz se teprve seznamují a nerad bych ho zase měnil za jiný a pak se s nimi dohadoval ohledně vrácení peněz. Prozatím mi tento webhosting připadá být docela dobrý až na ten nepředpokládaný problém s nasměrováním adresy se subdoménou poskytovanou jinou firmou který mi dost vadí.

Napsal: 13.05.09 19:49 
Charita
Charita

Takle nevim jestli kapusta poskytuje moznost hostovat vice domen na jednom programu, pokud ano nemel by to byt problem.

Pokud ne bylo by treba zmenit tu domenu co odnich mas na tu co mas uz jinde, ale nechat ji i tam. na kapuste pak k ni vytvoris subdomenu. a na tom miste kdes ji koupil je pozadas o nasmerovani DNS zaznamu (tzv A zaznam) !jen pro tu subdomenu! na IP kterou ti reknou na kapuste.

ale je tu problem ze tu cos dostal zadarmo budes muset nasmerovat a prevest jinam. (teda pokud ji hodlas vyuzivat)

a pak tvoje hlavni domena bude stale tam kde je, ale ta dana subdomena bude na tej kapuste.

osobne myslim ze to udelas jedine tak jelikoz kapusta (a ani se nedivim kdyz vidim ty ceny) multidomain host nepodporuje.

Napsal: 13.05.09 20:00 
Charita
Charita

no, nejako som viac z toho vysvetlenia ohlupla.... :D
zda sa mi to vsetko komplikovane, ja mam schopnost aj jednoduche skomplikovat :)
takze kapustu si necham nejaky cas odlezat..

Napsal: 13.05.09 20:36 

messal:
V tom co popisuješ se příliš nevyznám a nevím jak se ty domény a subdomémy směrují na konkrétní stránky a servery. Tu konkrétní doménu na které mi záleží si nemohu nechat převést na Kapusta.cz protože není moje. Mne je k této doméně pouze poskytována subdoméma a tu bych potřeboval nasměrovat na mojí stránku hostovanou na Kapusta.cz. Abych o to mohl požádat majitele domény tak bych potřeboval k tomu nějakou konkrétní přímou adresu k té mojí stránce na Kapusta.cz nebo nějaké udaje aby mi to nasměrování podle toho mohlo být provedené. Podpora z Kapusta.cz mi tvrdi, že subdomény k doméně kterou jsem si u nich koupil jde nasměrovat na jiný server a tak nevidím důvod proč by toté nemohlo jít i opačným směrem tzn. nasměrovat subdoménu z jiného serveru na stránku hostovanou na Kapusta.cz.

Kdybych se na Kapusta.cz vykašlal a přešel na webhosting tak i tak nebudu mít jistotu, že to co potřebují mi tam půjde provést. Mám dojem, že když někdo nemá webhosting za několik set nebo tisíc Kč tak musí vždy počítat s tím, že mu tam něco nemusí fungovat nebo jít provést.

Napsal: 13.05.09 21:02 
Charita
Charita

neni treba tu domenu prevadet ke kapuste a vubec nevadi ze ti nepatri.

Tam jde jen o to aby jejich servery vedeli ze dotaz na tuto domenu znamena nasmerovat to na tvuj hoting a to jde jedine tak ze si budou "myslet" ze tam tu danou domenu hostujou.

(stara co uz si mel a nova co ti dali oni)
Proste jim reknes ze bys chtel zmenit domenu ktera je u hostingu a ze uz ji vlastnis a je zaregistrovana a das jim tu starou (kaktusy.cz). Oni ti ji na ni zmeni, ale tu puvodni to nijak neovlivni, v ten moment jejich servry vi ze pozadavaek na tuhle domenu maji smerovat na tvuj host.

Ty si tam vytvoris stejne pojmenovanou subdomenu jako mas na te stare, cili budes mit stare.kaktusy.cz tim padem vi i co maji delat az na jejich servr prijde pozadavek na stare kaktusy.

Pak od nich musis zjistit IP, mela by fungovat i ta co mas v administraci (teda pokud tam je) a pak pozadas stareho vlastniha stare domeny aby subdomeny stare kaktusy pomoci A zaznamu nasmeroval na IP kterou jsi ziskal.

V ten moment (resp do 24h) by stare.kaktusy.cz melo vzdy smerovat na kapustu a nepujde o zadne presmerovani nybrz presny zaznam.

Pak je varianta presmerovani jak zminujes ty a tam vpodstate staci nastavit presmerovani stare.kaktusy.cz na novou domenu leky.cz to ale uz kapuste vubec rikat nemusis.

Napsal: 13.05.09 22:32 

messal:
Je to celé na mne neznalce této problematiky trochu složité.
Já žádnou doménu měnit nebo rušit nechci. Nemám zájem ani o přesměrování jedné subdomény na druhou. Chci aby mi ta původní subdoména fungovala a nepřesměrovávala na na jinou adresu s jinou subdoménou. Tu doménu kterou jsem si koupil spolu s webhostingem Kapusta.cz si chci nechat pro tvorbu subdomén pro další stránky které mám v úmyslu na Kapusta.cz hostovat. Chci pouze jednu subdoménu která je přiřazená k doméně kterou nevlastním nasměrovat na Kapusta.cz a tam na jednu konkrétní mojí stránku ke které mám nasměrovanou subdoménu vytvořenou z domémy kterou jsem si u Kapusta.cz koupil. Chtěl bych pro tu konkrétní stránku na Kapusta.cz používat adresu s tou původní subdoménou protože je už dost známá, je na ni mnoho odkazů z jiných stránek, má PageRank 3 a S-Rank 60 atp. Kdybych se na tu původní adresu vykašlal a používal novou ze subdoménou kterou jsem si koupil u Kapusta.cz tak o to všechno bych přišel a musel bych to pracně a zdlouhavě vytvářet od nova.

Pokud se mi nepodaří nějak rozumně dohodnout s Kapusta.cz tak bude stačit když majiteli (firmě) který mi poskytuje subdoménu dám adresu kterou mám nyní nasměrovanou na tu stránku a on bude moct na tu adresu nasměrovat tu subdoménu kterou mi poskytuje a to i bez vědomí administrátorů Kapusta.cz? Nebude vadit, že to nebude nasměrované přímo na doménu ale pouze na subdoménu?

Jinak ti děkuji za trpělivost a ochotu se mnou ohledně toho diskutovat a radit mi.

Napsal: 13.05.09 23:30 
Charita
Charita

jo takle, tak to je potom tamto nepouzitelny.

ale v tomhle ti asi ani kapusta nevyjde vstric nevim to zalezi ciste na tom co tam majiza moznosti.

kazdopadne presmerovani by se melo dat v nejhorsim udelat.

Napsal: 14.05.09 09:17 

S tím přesměrováním by nebyl asi žáden problém. To bych si udělal i sám tak že bych si udělal stránku s automatickým přesměrováním na mojí stránku kterou nyní mám nově na Kapusta.cz a umístil ji na původní server kde prozatím mám stále tu subdoménu nasměrovanou. Já ale nemám příliš zájem aby se mi to z jedné adresy přesměrovalo na jinou tu kterou mám nyní na Kapusta.cz. Chtěl bych aby se mi stránka zobrazovala pod stejnou adresou kterou se zadá do prohlížeče.
Příliš nechápu to, že z Kapusta.cz jde subdomény nasměrovat na jiné servery a opačně by to nemělo jít. Připadá mi, že na Kapusta.cz možná z nějakých ne příliš solidních důvodů brání nasměrování jiných domén které nespravují oni na jejích serveru. Možná chtějí aby si lidi kupovali domény u nich a ne jinam aby na tom mohli vydělávat.
Mám určité plány co všechno bych chtěl na Kapusta.cz provozovat a pro tento účel jsem si u nich koupil i doménu, ale s tím nasměrováním jiné subdomény na jejích server mne dost hodně zklamali. Je vidět, že při výběru webhostingu asi nestačí se rozhodovat pouze podle toho co mají uvedené na stránkách, ale je třeba se provozovatelů webhostingu ptát na různé podrobnosti a detaily. Ohledně toho nasměrování subdomény odjinud na Kapusta.cz mne ani nenapadlo se zeptat, protože jsem to považoval za samozřejmost, že by to mělo jít.

Napsal: 16.05.09 21:24 

Předevčerem jsem ještě trochu komunikoval s podporou Kapusta.cz ohledně toho nasměrování subdomény odjinud na jejích server. Odepsali mi k tomu mj., že "Z důvodu cenové politiky neni na hostingu za 20kč nechat směrovat dvě domény 2. řádku. Technicky to je ručně možné cca časové náročné 1 hodina(muselo by se překonfigurovat konfigurace apache a BIND.) protože administrace tuto funkci neumožňuje. Ani konkurence jako station.cz netzona.cz xhosting.cz tuto službu nenabízí.". Z toho vyplývá, že hlavním důvodem proč to neumožňují je asi to, že chtějí aby si lidi kupovali domény u nich a ne jinam a proto brání nasměrování domén odjinud na jejích server. Já jsem u nich jednu doménu spolu s webhostingem koupil, ale uvažoval jsem i o koupi domény jinam kde je mají levnější. Kdybych to udělal tak by to asi bylo další dost velké zklamání, protože kvůli nemožnosti nasměrování na server Kapusta.cz by mi tato doména byla k ničemu.

Napsal: 16.05.09 21:31 

ved pri registracii das moznost ze zmenis ns

Naposledy upravil LordKJ dne 17.05.09 00:12, celkově upraveno 1

Napsal: 16.05.09 22:19 

LordKJ píše:
ved pri registracii das moznost ze zmenis DnS

V tom já se nevyznám a ani nevím co to to DnS je. Jinak o této možnosti nevím a ani mi to nebylo nabídnuté.

Napsal: 17.05.09 00:15 

chcel som napisat NS na zaciatku objednavky su 3 moznosti. Registrovat novu dom. Transfer . Alebo pouzitie uz registrovanej domeny

Napsal: 17.05.09 17:31 
Charita
Charita

jenze on tu domenu nevlastni. on ma jen tu subdomenu.

Napsal: 17.05.09 19:20 

LordKJ píše:
chcel som napisat NS na zaciatku objednavky su 3 moznosti. Registrovat novu dom. Transfer . Alebo pouzitie uz registrovanej domeny
Novou doménu jsem si při objednávce webhostingu u Kapusta.cz registroval a chtěl bych ji používat pro tvorbu subdomém pro moje stránky kterých mám více. Mám ale jinou jednu subdoménu kterou mi poskytuje jiná firma a tu bych alespoň prozatím ještě nějaký čas chtěl používat pro jednu mojí stránku kterou už mám uloženou na Kapusta.cz. Jedná se mi o to, že na tu subdoménu kterou bych potřeboval nasměrovat na server Kapusta.cz už je mnoho odkazů na jiných stránkách a ve vyhledávačích a je u ni PageRank 3 a S-Rank 60. Jinak bych se na ni asi vykašlal. Kdybych místo ni začal používat domému novou tu kterou mám registrovanou u Kapusta.cz tak bych o to všechno přišel a musel bych to pracně a dlouho zase od nova vytvářet. Abych tu subdoménu na které mi záleží mohl používat pro stránku na serveru Kapusta.cz tak bych ji asi musel převést na jejích server, ale to nejde, protože doména ke které je vytvořená ta subdoména není moje. Je to taková zamotaná a asi těžko řešitelná situace. Vypadá, že provozovatelům serveru Kapusta.cz ani tak nejde o nějaký technický problém kvůli kterému to asi nejde nasměrovat na jejích server, ale asi hlavně o to, že chtějí aby všechny domény si jejích klienti kupovali u nich a oni je spravovali a tím i na tom vydělávali. Jinak by si lidi asi kupovali domény jinam kde jsou domény levnější a oni by z toho neměli žáden výdělek. Kvůli tomu asi vychytrale blokují směrování domén a subdomén odjinud na jejích server.

Napsal: 17.05.09 20:54 

Viem ,ze ma subdomenu .
toto ti u CZ/sk nepojde , treba ist do zahranicia k hostingom s Cpanelom :)

oni ti to nezrobia ...

len som odpovedal na toto
Citace:
ale asi hlavně o to, že chtějí aby všechny domény si jejích klienti kupovali u nich a oni je spravovali a tím i na tom vydělávali.

.

Napsal: 17.05.09 23:52 

LordKJ píše:
Viem ,ze ma subdomenu .
toto ti u CZ/sk nepojde , treba ist do zahranicia k hostingom s Cpanelom :)

oni ti to nezrobia ...
Proč myslíš, že to u CZ/SK nepůjde? Myslíš, že CZ/SK webhostingy na to nejsou technicky vybavené a nebo to provozovatele webhostingů neumožňují z nějakých taktických důvodů? U Kapusta.cz je už ale téměž jisté, že mi to nepůjde nebo spíše, že mi to neumožní.

Napsal: 18.05.09 06:13 

myslim, si , ze to neumoznuju koli nejakym inym dovodom ako technikou ..

mozno pri vacsich tarifoch u inych poskytovatelov by to slo .. len vzdy sa treba najprv spytat

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina