Felix píše:
Pro? vlastn? vzniká tolik hyip monitor?? ....
Nevím, pro? vzniká tolik HYIP monitor?, ale mohu Ti ?íci, pro? vznikl Prima HYIP Monitor nebo-li
Monitor my way.
Každý z investor?, p?ípadn? admin? jednotlivých monitor? má své d?vody a svou taktiku, se kterou do tohoto businessu jde. Zd?raz?uji hned na za?átku, že jsem investor a to, že jsem založil Prima HYIP Monitor, byla také investice do budoucna (ale o tom, n?kdy jindy). Navíc mám blízko k IT a internet mám rád, jako skv?lé komunika?ní prost?edí. Bože, jak já nesnáším ty platby za telefony.
M?j cíl je jasný: Vytvo?it si dostate?ný reziduální (pasivní) p?íjem, abych mohl d?lat to, co m? baví a nemusel ztrácet ?as vyd?láváním pen?z na to, abych v budoucnu mohl d?lat to, co m? baví. Jednoduše, cílem je SVOBODA a ?lov?k musí mít peníze na to, aby mohl být svobodný - svobodný ?asov?, finan?n? apod. Otázkou je, kdy už jsem svobodný? Odpov?? je zdánliv? jednoduchá: Tehdy, když se rozhodnu, že už nebudu chodit do práce a nijak se tím nezhorší moje životní úrove?, kterou považuji za uspokojivou. Problémem nás, zam?stnaných lidí je to, že vym??ujeme sv?j ?as za peníze a toho ?asu nemáme tolik, abychom se mohli jednou stát svobodnými. Je tedy pot?eba hledat jiné zdroje p?íjmu a tak jsem se dostal k investování.
Ale zp?t k monitor?m. Obvyklou strategií monitor? je být co nejv?tší a neznám?jší. Pak si jednotlivé programy u vás platí reklamu a lidé vám platí takzvané referraly neboli po ?esku zprost?edkovatelskou provizi za to, že jste je uvedli do investi?ního programu.
Následující problémy vidím kritické v tom, aby tato strategie mohla být v ?R zisková:
1/ ?R je p?íliš malá
2/ investi?ní síla je nedostate?ná
3/ anglicky mluvící lidé mohou preferovat silné a d?v?ryhodné zahrani?ní monitory a diskusní fóra
Monitor nebo ?lov?ka, pod kterého se registrujete, je t?eba pe?liv? vybírat, protože se na monitorech nejen v ?R naprosto opomíjí morální povinnost následného d?kladného sledování fondu a pružného informování ?len? o zjišt?ných informacích (zvlášt? t?ch negativních), které ovliv?ují chod jednotlivých hyip program?. Mnozí o této d?ležité ?innosti monitor? zatím ani nep?emýšleli a proto berou referraly jen jako peníze „za nic“ a také se tak podle toho chovají.
Zám?rem mého monitoru je poskytnout p?ehled do ?eho se dá investovat a do ?eho jsem já investoval. Proto do monitoru uvádím i programy, které jsou uzav?ené, privátní a programy, které referraly neplatí a je jich valná v?tšina (ur?it? z pohledu investovaných pen?z). Do program? z mého portfolia jsem investoval proto, že se mi zdají slibné a dlouhodobé, ne proto, že o?ekávám platby z referral?.
To co m? baví, je pomáhat lidem vytvá?et jejich vlastní portfolia a to je d?vod pro? udržuji monitor, protože tito lidé vidí, že se nebavíme o nesmyslech, ale o programech, se kterými mám zkušenost. A za tuto ?innost m? zase na druhou stranu pot?ší, když dostanu n?jaký ten referralek.