Vážení kolegové investoři,
vzhledem k situaci kolem Genius fondů, kterou všichni známe, jsem se rozhodl podniknout určité kroky. Dlouho jsme s některými z Vás řešili, zda je toto ukončení žalovatelné či ne. Vím, že bylo několik pokusů, ale dopadly nevalně.
Protože jsme v těchto fondech měli nemalé peníze, rozhodl jsem se nakonec jednat. K tomuto rozhodnutí mi pomohl poměrně dlouhý rozhovor s francouzským důstojníkem Interpolu, který se zabýval případem podobného HYIP fondu před několika lety. Tehdy to dopadlo tak, že investoři získali zpět kolem 3/4 svých vkladů. Docela mě to namotivovalo.
Zjišťoval jsem postup a aby se dostala celá věc na Interpol, tak se musí sejít určitá škoda (tušímže nad 2 mil Kč). Bohužel toto nebyl problém dát dohromady během pár minut.
K dnešnímu dni je tedy podané trestní oznámení na společnost Genius Funds pro zpronevěru. Bylo by dobré, kdyby se nás sešlo více. Vím, že ve Vašich řadách a Vašem okolí je spousta lidí, kteří byli tímto podvodem postiženi. Zašlete jim prosím tuto informaci. Ti z Vás, kteří se chcete k trestnímu oznámení přidat, kontaktujte mě na tomto mailu či telefonu.
Stačí když zašlete jméno a telefonní číslo na tento mail. Připojit můžete částku, o kterou jste přišli a město, odkud jste.
Číslo jednací je KRPL-6011-1/TČ-2010-180518
Pokud mám správné informace, tak někteří zaměstnanci společnosti Genius Funds podali na svého bývalého zaměstnavatele také žalobu. Bližší informace zatím nemám, ale snažím se zjistit.
Původně jsem nad tím chtěl mávnout rukou a akceptovat ztrátu, každopádně díky několika z Vás jsem se rozhodl udělat onen první krok.
Držme si palce, ať vše dopadne co nejlépe.
S pozdravem
Petr Sluka
p.sluka@centrum.cz